12-08-14

Als het licht flikkert in het donker...

1_kip.jpg... dan scheelt er voor de zoveelste keer iets aan uw IKEA ledlampen, of is er onweer op komst. Bij deze is het 't tweede fenomeen dat mij ginds in de verte lamlendig over de daken aangeeft dat ik maar beter mijn bloemen niét had water gegeven deze avond. Ik zal het maar toegeven: een echte groene vinger zal ik denk ik nooit worden. Er is een soort vreemde connectie die planten hebben met mij, zodat ze op het moment dat ik ze aankoop pardoes een genetische shift maken richting snelverderf. Ofte: hoe ik erin slaag om elk fotosynthetisch wezen binnen de kortste keren om te toveren tot pot-pourri. Een beetje de Midas touch, maar in plaats van goud verandert heel mijn plantenrijk na een aanraking mijner vingertop in een nest dorre miserie.

 

Er is één ding, doch, dat ik kan, en ik ben er danig fier op. Pompoenen kweken. Bij hercules, mochten banken dezelfde mogendheden hebben als één pompoenzaadje, er is geen sprake meer van economische crisis. Heil aan Fortis en co., een villa op de maan voor iedereen! Nee, enkele maanden geleden haalde ik 't zot in mijne kop om zo'n zaadje wellustig te poneren in mijn achterliggend moestuintje, in de hoop dat ik dit jaar Halloween zal kunnen vieren in grand style. Nodeloos om te zeggen dat ik de hele dreef hier zal kunnen afzomen met Jack-o-lanterns - dat weelderig stuk ongeplante zit intussen al bij mijne gebuur. En ik heb de indruk dat ik hem kan zién groeien. Misschien is het daarmee dat mijn kiekens geen eieren willen leggen, omdat ze zich uit pure stomverslagenheid geconstipeerd hebben door godganserdagen naar die pompoenstruik te zitten loenzen.

 

By the way: Magda & Christine zijn dus een feit: enkele weken geleden is mijn jeugddroom uitgekomen. 2 kippen gekocht, die we deze namen gegeven hebben in loving memory of de 2 beruchtste kuisvrouwen uit het college in mijn hometown. Ik zwoer het mezelf al sinds mijn 14de dat, mocht ik ooit pluimvee hebben, ik hen naar deze twee kiekens van vrouwen zou dopen. Just to say: a dream is a wish your heart makes...

00:19 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.