20-05-09

Zomer

BILD0750Ik heb me vandaag eens voorgenomen om “leerlingenmoe” te zijn. In plaats van lessen voor te bereiden, taakjes te maken of te verbeteren ben ik er maar op uitgetrokken, dwars door de zomermassa, in het kielzog van roddelende tieners in Sint Bavo-outfit, immer vrolijke Italiaanse accordeonisten en moeders die een extra dagje vrijaf genomen hebben om zoonlief te voorzien van een extra “tenu’ke” voor op den barbecue van nonkel Frans en tante Jacqueline. Te veel prikkelingen om met al m’n sensoren te kunnen opvangen; ’t stad leefde vandaag gewoon. “Zijn we niet met te veel?”, vroeg ik me nog af toen ik de zoveelste haverklap kreeg van een passant. En toch heb ik het merkwaardige voorgevoel dat ik elke dag dezelfde mensen tegenkom.

Opgetutte, bezwete bomma’s die in ik-vorm verbaal uit de auto klauteren. Nutteloze small-talk tussen een blonde deerne en haar oude lerares die overactend blij is om haar terug te zien. Twee 15-jarige dames die samen in het pashok naast mij klauteren om er mekaar op kousevoetjes stylingsadvies te geven en tussendoor te bekokstoven wat ze die avond met de hele kliek gaan uitspoken. Diep vanbinnen voelde ik heel even weer die jeugdige kerel naar boven komen... en oeps! Daar gooide de spiegel roet in het eten. Bedankt, H&M, om er twee omhoog te hangen, zodat ik ook nog mijn zakkende derrière kan aanschouwen.

Vaarwel gezegd tegen maatje 32, heb ik ook ‘ns beslist om mijn fiets zelf te repareren. Ik rijd immers al 5 maanden rond op z’n Onslows; om de vier raderslagen een krak van jewelste. ’t Verbijstert me dat mijn leerlingen in Zwijnaarde nog niet gezegd hebben dat ze mij ’s ochtends horen vertrekken. Beetje anti-roest gekocht in den Brico, wat gebricoleerd en uiteindelijk toch al iéts los gekregen. Meer straks, als de vreemde darm uit onze fietsenstalling is verdwenen. (zouden wij een beerput hebben, meneertje kotbaas?)

Meanwhile stoom ik m’n lasagne klaar, terwijl Gent zich uit m’n venster nog steeds van haar beste kant laat zien (en dan heb ik het niet over de architectuur). Een mens zou van minder na 9 maanden nog eens beginnen bloggen :-) Enjoy the sunshine!

19:34 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

reactie is het toevallig dat al die dezelfde mensen die je elke dag tegenkomt allemaal van het vrouwelijke geslacht zijn? hmm... iets jungiaans?
xx

Gepost door: Jolien | 18-11-09

Jaja, 't stad njé.
Hoe stel je het trouwens in je nieuwe stekje?
Oja, als je opnieuw begint te bloggen, moet je misschien je zijkolommen eens aanpassen... ;)

Gepost door: Manlome | 17-08-10

Super Einfall, dies wollte ich selbst schon immer Mal ausdrucken, wusste aber nie wie man dies niederschreiben kann :-) !

Gepost door: Novoline manipulieren | 08-07-11

De commentaren zijn gesloten.