20-05-08

Eurosong - mijn persoonlijke top 10!

Ok, sinds vannacht heb ik mijn befaamde Eurosong-pronostiek voltooid. Juicht alom! Want voorwaar, ik zeg u, er staan ons drie dolle, cliché-matige en verdraaid onnozele Eurosongdagen te wachten, en ge moogt gerust zijn dat ik er naar uitkijk! :o) Nu, om ook mijn bloggertjes wat bij te sturen in het bekijken van de songs (en om ulder raad te geven ivm wanneer ge best uwe Lotto eens gaat nakijken op teletekst - met de mute-knop aan, wel te verstaan), ziehier mijnen (herschikten) top 10!

10. Andorra: “Casanova”: deze song is zodanig ABBA, dat ge’r spontaan van begint te Zweden. Edoch, een verdraaid catchy refrein maakt haast evenveel goed als een zekere Prof. D.V. moest doen bij zijn vrouw toen ze ’t op’t nieuws had gezien dat hij zijn maîtresse vermoord had.

9. Griekenland: “Secret Combination”: Dit is gelijk Katarakt: iedereen kijkt ernaar, niemand weet waarom en uiteindelijk krijgt ge just mor goest op fruit. Echter, het betere cli-shake-werk van de avond!

8. Ijsland: “This is my life”: hij doet mij peizen op Deen uit de disco, en zij ziet eruit alsof ze klapt tegen opgezette beesten. Maar het is goed!

7. Servië: “Oro”: dit is dramatiek van de bovenste plank! En madame kan zelfs zo hoog zingen, dat ze’r aankan zonder een trapleerken. Die getalenteerde Serviëtten toch :-)

6. UK: “Even if”: dit gaat waarschijnlijk weer ergens gans vanachter eindigen, maar mensenlief, diene mens zijn plaat maakt op één twee drie uwen dag goed! Ziet ‘em nekeer springen, jong! :o) This is Phats&Small all over again: geinige discobeats vertolkt door een slanke monte-negro die uw tuinfeest tot in de vroege uurtjes draaiende zou houden.

5. België: “O julissi”: ik kan er niet aan doen; ik blijf het geniaal vinden! Ok, na nen tijd kan het zijn dat ge wenst da Micha Marah na al die jaren nen derde cd uitbrengt met allemaal kinderliedjes op, maar dan beseft ge plots hoe fout het is dat ge weet da Micha Marah al twee cd’s met kinderliedjes uitgebracht heeft. En dan zet ge gewoon “O julissi” nog eens op om dat te verdringen 8-) See? It works for all of us! :-)

4. Oekraïne: “Shady Lady”: jawadde, na die Oekraïense explosieven van twee jaar geleden (remember miss “talk to my ghat?”) en diene mislukte kerstbol van verleden jaar kan dit land gewoon niks meer mis doen voor mij! (unless they kill Cher; then I would spit on them) Ook dit jaar gaat Clouseau weer languit op de planken: deze deerne geeft ons vonken en vuur, laat ons dansen tot we niet meer bij te sturen zijn.

3. Kroatië: “Romanca”: en jawel hoor, bij Severina was ik al zo goed als zeker, maar nu is het een feit: Kroatisch is wat er van komt als ge uw Vlaams te nijg laat verbasteren! In één strofe heb ik zowel “Baas, Tim is zat” als “Er zit een stof in mijn salat” kunnen opmerken. Volgens mij zitten die mannen van ’t groen boeksken daar voor iet tussen; spreekt ge te nijg dialect, dan komen ze u pakken en wordt ge geëxcommuniceerd naar Kroatië. Anyway, vré geestig en origineel lied! Gaat hoge ogen gooien.

2. Hongarije: Eindelijk! Muziek! En nog eens een oorverdovend mooie ballade, zeg. Mag van mij zeker in den top 3!

1. Moldavië: “A century of love”: She sings the English with a little hair on it, but God my, what voice a! Het doet mij een beetje peizen aan wanneer ik een Club-sandwishke bestel bij Kelly: “zonder tomaat, maar met worteltjes, graag!” Dit lied is de wortel: eigenlijk hoort het er nie tussen, maar ze doet het toch speciaal voor u, terwijl het anders wa dretserig is :-) (cf. video links)

Met ook eervolle vermeldingen voor ALBANIE, ESTLAND en AZERBEIDJAN. En met deze woorden neem ik welgezind afscheid van u: GO, ISHTAR, GO!!! :-)

16:49 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Damn tja, we liggen er weer uit hè, verdorie! Mijn top drie gisteren was Noorwegen, Griekenland en Armenië. Benieuwd naar de rest morgen! En alvast bedankt voor het zinnetje in Italiaans dat me zaterdag hopelijk uit de brand kan helpen :-) Je hoort het wel!

Gepost door: Calypso | 21-05-08

Ma ti na kano? 1) Griekenland (uit respect voor Michaelis Rakintzis)
2) Bosnië-Herzegovina (was't duidelijk met Dreft en t'is zoals onze Michaelis: zo slecht dat ik het goed vind)
3) Eviva España (fout nummer, maar uit liefde voor los españoles)

Ciao

den Timo

PS: geen kritiek op ons Tina Karol aub (Oekraïne 2 jaar geleden; mijn oren zijn nog altijd aan't bekomen van de hoge klanken dat die legerpilote ("Snelle Tina") daar efkes opvoerde. Respect!

Gepost door: Timo | 22-05-08

eurosong om 1 of andere reden kan het me niet meer boeien. de uitslag is te voorspelbaar en we sturen zelf altijd een kopie van eht vorige.. Sandra Kim, Lilane St Pierre..dat waren nog eens tijden!

Gepost door: Little Witch | 06-06-08

De commentaren zijn gesloten.