19-05-08

Tomorrow, we attack. Yes Bill, tomorrow.

Het is weer zover! Morgen begint het hele ESC-circus, ofte: "juicht allen alom! Morgen is't Eurosong!!" :-) Al sedert ik een klein boeleke was ben ik gegrepen door het Songfestival-virus; waarom, een vraagt het mij niet, want het is mij even duidelijk als de vierkantswortel van het getal pi. En ik ben al zo slecht in wiskunde. Hoe dan ook, er moet mij in al mijn kitcherige vreugde toch iets van het benauwde hart.
Ik weet niet of ge't zo al een beetje gevolgd hebt, maar de vrt is weer zo slim geweest om Ishtar op te zadelen met enkele duizenden euro's. Wederom is bewezen dat mensen echt nie weten wat met hun geld te doen van de moment dat ze ineens een smak duiten op hun bankrekening krijgen. Twee jaar geleden liep het al de spuigaten uit: ons Kate moest en zou op Europese toernee gaan en kreeg een kleed, gemaakt door de bekendste mode-ontwerper van Vlaanderen (wiens naam ik vergeten ben) met stiksels van gouddraad en - hou u vast - multikaraats-diamanten. Nu, ik weet niet hoe het gesteld is met de gemiddelde Europeaan zijnen edelsteenkennis, maar tenzij er twee joekels bling-bling aan de oren van de desbetreffende zangeres hangen (of aan twee andere lichaamsdelen, hoewel zo'n piercing geen deugd kan doen; vraag het eens aan Janet Jackson), gaan zo'n dingen in vliegende vaart aan mijn arendsoog voorbij gelijk een oud madammeke om half negen aan de deur van den blokker tijdens de solden. Ik vraag mij dan ook af of er toen énen diamantair opgemerkt heeft dat die "blinkende pixels" (die slechts blonken als er eens ne spot zijn werk wou doen) in Miss Ryan haar kleed géén plastieken loverkes waren uit den Ava.

Soit, jong geleerd is oud gedaan. Of zoiets? Nee dus. Ook dit jaar is het weer van da. Belgen hebben iets met opvallen. Da's altijd waar ze op uit zijn, zo van "Oe, laat ons toch in het oog springen, want onze nationale trots staat op het spel!" Héwel verdomd, I say: heb eens vertrouwen in uw artiesten en laat ze in het oog springen door hun eenvoud en charmante présence!
Bij Ishtar had ik er nog goe oog op: een niet onknappe deerne met nen op hol geslagen stijfbenigen bompa die weer es wa teveel aan de aanstekergas gezeten heeft, én een mooi, doodeenvoudig lied - dàt moest ons doen opvallen, en Tim zag dat het goed was. Tot ze een paar weken geleden op de proppen kwamen met Soetkin's kleed... Bij hercules en toetatis, bij alles wat mij ooit al lief geweest is en vershoudfolie: WTF IS DA?!? Is het een circustent? Is het een tafelkleed? Is het de uiting van den designer zijn jarenlange frustraties omdat hij als kind nooit Campino's kreeg?? Het "kleedje" (laten we hier vriendelijk blijven) doet gewoonweg NIETS met het figuur van dat schoon kind, om nog maar te zwijgen over 't feit dat het constant afzakt. Me dunkt hebben haar borsten de voorbije dagen nen eigen wil gekregen en is dit hun vorm van protest. Ge hoort ze zo schreeuwen "Héla! Wij zijn miljaar haar grootste troeven! En gij wilt ons hier wegsteken achter da stuk mislukte braakneiging van een vodde?! No way, we're coming out, even if it's the last thing we do!" Het wordt dan nog zo schrijnend als ge ziet dat ze elken dag sinds ze in Belgrado is al de allermooiste kleedjes heeft gedragen (cf. http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.303976). Dus als iemand dit leest die op één of andere manier de mannen van Ishtar nog kan contacteren, alstublieft; doe ons een plezier: zegt Soetkin dat ze zélf haar kleren moet kiezen! Laat ze gewoon op't podium staan in iets waar ze zich zelf goed in voelt, want het is zo op da meiske haar gezicht te lezen dat ze schrik heeft om Europa te nipple-gaten. Zucht. Het wordt weer zo'n Barbara Dex-jaar hé.

16:31 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Is het een circus Is het een vogel? is het een vliegtuig? Nee het is MEGA MINDY die je aan de hemel ziet!!!

HEHEHEH, dàt is pas een dijk van een hit!
En dan in zo'n strak latexpakske, scoren maat op Eurosong!

PS hoe zit het met datum feessie????

Gepost door: Little Witch | 19-05-08

:-) nee dat ben ik niet op die foto, wel op die andere foto natuurlijk :p
en veel succes met je vlucht en dolle rit doorheen de tweede zit! you are the champion ;-)

Gepost door: jeronimo | 19-05-08

da kleed is inderdaad niet 100% jedat... 'k Kan vanavond niet kijken, wegens geen tv, maar je houdt me wel op de hoogte é :)

Gepost door: Manlome | 20-05-08

De commentaren zijn gesloten.