20-04-08

Sorry, geen dienst

Sensibilisatie. Ge zijt ervoor of ge zijt ertegen. Vandaag nog es zo'n prachtig staaltje gezien van hoe onze maatschappij erop aan't "vooruitgaan" is. In plaats van de gebruikelijke "GEEN DIENST," dat de gemiddelde Vlaming normaal gezien al van ver loeihard flikkerend tegen de schenen schopt, bleek dat sinds kort een kleine aanpassing werd gemaakt door er dit korte, maar gemeend-klinkend verexcuseramentje aan toe te voegen. So tell me, what's going on? Zijn ze bij De Lijn pussies aan't worden? Heeft er écht iemand een klacht ingediend omdat hij was geaffronteerd door de bruutheid van het vorig vaandel? Naast "De Politie, uw vriend" en allerlei reclame-boodschappen/tv-feuilletons die aanmoedigen tot groepsvorming en u 't gevoel geven alsof de wereld eigenlijk schandalig veel wegheeft van Teletubbieland met een paar Pfaffpfatten in uwen hof (or as I like to call it, het Fata-Morgana-syndroom: een paar weken opgefokt teambuilding en vriendjes maken, om den dag nadien mekander den "djoef op a mulle" te geven en dooi vissen in de gebuur zijn brievenbus te steken om wie den troffee nu feitelijk mag op zijn schouw zetten), vond ik dit toch wel geestig. "We zijn op goeie weg," dacht ik, toen het busje (dat nog steeds zo komt) mij voorbijgleed. En toen ik een minuut later mijn rekeninguittreksels ging halen, stonden we daar met vier man in dat klein Dexia-kotje, elkeens blik goed voor één windrichting met de stembanden op mute. Ik was mij weeral aan't doodergeren, maar toen kwam deze vreemde hersenkronkel in mijn gedachten: feitelijk... ZIJN we'r niet op vooruit gegaan? If you think about it: we besparen per dag ettelijke minuten door niet meer die vervelende, voor-oorlogse en grootouderlijke drang te voelen om spontaan tegen de voorbijgangers "goeiendag!" te zeggen, of als ge ziet dat ge langer dan een halve minuut opgescheept zit met iemand die ge nie kent, om dan maar een gefaket vriendelijk babbelke te slaan over 't weer en de selderie die maar nie wilt schieten. "Mo' 't was een skuuen begraufenes van ooze Pol, joat, ze, joat!", en dan is 't "Salukes, é Dré!" en vijf seconden nadien "Ja milledzjuu, ie stonk weer à noa dn' alcool en 't es nog mor alver-ellef smeirgestn!", net luid genoeg voor den beenhouwer aan den andere kant van 't straat om't op te vangen en er een eigen verhaalke rond te kappen. Wat peist u? Terug naar vroeger? Of houdt u van onze privé-gerichte wereld waar men liefst rap naar zijn gsm grabbelt in een overvolle lift, of de straattegels telt bij het voorbijwandelen van het gepeupel? Spui uw mening! :-)

Meanwhile ben ik nog aan't nagenieten van enkele koddige evenementen, waaronder het supergeinig TARGET-spel (georganiseerd door Manlöme voor haar Special K) én een supereditie van Nekka-nacht... En voor morgen: Zucchero, here we come!

02:38 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

:-) nekkanacht, ben er niet geraakt dit jaar ondanks dat een naaste kennis het ding daar opende ;-)

Gepost door: jeronimo | 20-04-08

Eerlijk? Ik was vroeger graag zo op mezelf..niet met vreemden spreken, in de winkels tegen de winkeljuffrouwen ook niet al te veel woorden gebruiken. En toen leerde ik mijn ebste vriendin kennen, die met allemaan en overal een 'klapke' kon doen. Ben ervan evrschoten hoe veel dat kan opleveren (een extra'ke in de winkel, nekeer een plizant weetselke as ge aan de bushalte met uw geburen staat)..Ik ben sowieso wel iemand die zelfs verlegen mensen kan doen ontdooien, maar sinds ik mij ook wat naar de buitenwereld heb opengesteld kan ik echt wel goedgezind worden omdat iemand een welgemeende goeiendag zegt of nekeer een complimentje geeft. In Aalst gedragen ze zich gelukkig niet gelijk in 't groot stad en dat bevalt mij na bijna 4 wonen daar heel erg.

Gepost door: Little Witch | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.