18-06-07

Ik heb iets ontdekt!

Wetenschappelijk zal het wel niet zijn, maar ik peis dat ik er eindelijk uit ben hoe het komt dat ik er tijdens de examens steeds zo wallerig uitzie... Ziet u, mijn examenritme loopt eigenlijk nogal wat gelijk ne pispot over water: vreed onregelmatig en alsmaar voortdenderend in de nacht. Meestal ga'k rond 3u (a.m., jawel) dodo doen, wat nogal eens durft uit te lopen tot 4u (soms hoor ik zelfs de vogeltjes naar hun vrouwvogel fluiten of de koffie al gereed is, terwijl zij nog wat in haar nestje blijft rondfladderen en terugpiept dat hij den boom in kan). Ik probeer het toch niet té decadent te maken en sta dan meestal rond de middag op. Nu, u zou denken: jamaar ja, als hij zo laat slapen gaat, is het normaal dat hij gralijk moe is! Idd, maar waarOM is dat precies?! Ik heb immers elke nacht/voormiddag ongeveer 8 uurkes slaap, wat sowieso meer dan voldoende zou moeten zijn. Iemand die bvb. om 12u slapengaat en om 8u opstaat, heeft evenveel slaap, en is toch vaak veel beter uitgeslapen! Hoe komt dat nu?

Héwel, het gerucht doet al jaren de ronde dat de "uren voor middernacht" de béste slaapuurtjes zijn, en volgens een oud volksgezegde zouden die dan ook "dubbel" tellen. Voor mij is da altijd al een leep smerig truukske geweest van mijn ouders om mij eerder het bed in te krijgen (neem dit aub niet seksueel op), maar vandaag ben ik tot de vaststelling gekomen dat hun theorietjes kloppen! En wel om deze reden: deze ochtend (lees: middag) ben ik wakker geworden met barstende hoofdpijn; eerder "oogpijn", hoewel ik wederom 8u geslapen had. Ook had ik wallen onder mijn ogen waar ge gans Groot Ninove mee kunt omringen. Toen ben ik mij nog maar wat op mijn bed gaan leggen; zonder vruchtbaar resultaat... Mààr... dàn ben ik erop gekomen om een donker doeksken over mijn ogen te leggen, en voorwaar, ik zeg u: het was een DIEPTE-ERVARING!! Ineens kwam er een relaxerende rust over mij heen, een sfeer van kalmte en niet-stress, én na een kwartierke was mijn oogpijn over! DUS, beste mensen, wat concluderen we hieruit? Idd: als ik slechts om 4u slapenga, dan komt de zon al op, en hoewel ik wel gordijntjes heb, houden ze het zonlicht niet genoeg tegen, waardoor - hoewel ik slaap - eigenlijk de héle tijd mijn oogleden blootgesteld zijn aan een zekere mate van zonlicht. Als ge nu om 12u slapengaat, of nog vroeger, dan hebt ge meer uren "donkerte" waardoor uw ogen (die via zenuwen wel verbonden zullen zijn met uw hoofd, vandaar ook de hoofdpijn - wat echter niet geldt voor het percentage venten bij wie ze enkel verbonden zijn met hunne jean-louis) veel meer en langer kunnen ontspannen en gij des ochtends schandalig goed uitgeslapen zijt! Ik vraag mij nu af: is dit al onderzocht? Want dit is echt baanbrekend hé!! Soms sta ik versteld van mijn eigen ontdekkingen... Fantàstisch hoe een mens zoveel wijzer wordt naarmate hij ouder wordt. En nu maar hopen dat ik geen dt-fouten geschreven heb :-p

(n.b. deze post is geschreven onder lichte invloed van examenstress, examenmoeheid en een Perdolan, dus de inhoud kàn hier en daar wat etherisch ende verdraaid onnozel klinken)

15:49 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) mijn waarde vieux of is het Oud-ninoofse (zoudat pittig smaken zo'n overijpe oud-ninoofse brok kaas? of eerder ebschimmeld gelet op het aantal nachtelijek urutjes dat deze bork kaas rijpt?
plastisch ende heel grappig entertainend leuk geschreven beste! ge helpt me van mijn ochtendhumeur af! ware het nietdat ik dezer ochtend geen ochtend humeur had! verbazend niet?
nog veel perdolanskes en veel blokstress gewenst! uw geest heeft er duidelijk deugd van!

Gepost door: jeronimo | 18-06-07

och chermanneke, ge waart beter wetenschapper geworden! :-) veel succes in de blok alleszins!

Gepost door: liese | 18-06-07

waarlijk dit is de ontdekking van de eeuw :p

koopt u snel zo'n stoffen brilleken zoals ge in de film ziet, met of zonder komkommerschijfjes erbij!

Gepost door: Manlome | 19-06-07

ik zie een toekomst als wetenschapper voor u. Meer Perdolan! :-)

Gepost door: fILLE | 20-06-07

De commentaren zijn gesloten.