12-06-07

Gedachte van de dag

Ik HAAT examens! You know what? Ik haat Unief! There, I've said it... Waar blijft diene "goeie ouwe studententijd" waarmee ouders, vrienden en onbekende passanten tegen wie ge spontaan begint te tateren u opgefokt en "ready to get laid" naar Gent sturen?! All I see is: klapstoelen waar ge spontaan nen hernia van krijgt door er just mor op te peizen, proffen die het karakter hebben van ne verslonste cactus on a bad hair-day en cursussen die zelfs de grootste Canvaskijker onder ons zou doen beginnen blijten gelijk kapper Eddy die net de bons gekregen heeft van zijne vriend Guido. I say, zijn die fabelkes van "studentenleven rules!" nog wel evenredig met de mensenrechten?
Ah, ik zie mij nog enkele jaren geleden achter de secundaire schoolbanken zitten: geen wolkje aan de lucht; al waar ge u dan zorgen moest over maken was of ge diene morgen wel het juiste paar kousen uit de kast gehaald had en niet twee rechter-sokken had aangetrokken zoals den dag ervoren (om dan op uw 18e tot het sinistere besef te komen dat er helemaal niet zoiets bestaat als "rechter-" of "linkersokken"! Damn die kleine letterkes op die verpakkingen :-@). Genen énkelen dag ben ik met tegenzin naar school getrokken; ik had supervrienden, superleerkrachten, superschool - kortom, alles super! Examens waren toen nog een fluitje van ne cent; op Unief zijn ze verworden tot een trombone van een Zwitserse obligatie :-/ Where will the madness end? Volgens mij wordt elkeen bij de uitreiking van zijnen diplom hier gebrainwashed ofzo (à la MIB-toestanden met zo'n rood lampeken dat ge u van de voorbije vier jaar niks meer herinnert; just de goei dinges) zodat ge al kunt beginnen met leugens uit uwen duim te zuigen voor uwen toekomstige kroost, waar ge dan nog zelf in gelooft ook.
Ik vraag mij af of ik binnen tien jaar ook zo met weemoed ga terugdenken aan mijne "studententijd" hier in Gent. Ik moet stiekem wel toegeven dat ik verkikkerd ben op mijn kotje hier en dat ik de voorbije jaren al heel wat zeer interessante mensen heb mogen leren kennen die mij op menselijk gebied enorm verrijkt hebben, maar qua intellectuele orgasmes ben ik hier nog maagd gebleven. Ah, life!

03:19 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

saai als uw studetnentjid de tijd van uw leven was en die studententijd concreet enkel feestjes en bier inhiedlen dan vraag ik me af wat voro luiziger leven die mensen nu hebben adt ze dat studetneleven de goeie ouwe tijd noemden...:-)
de tijd van mijn leven begon nadat ik mijn eerste geld verdiende en kon doen wat ik wou ùmet mijn geld, en die tijd van mijn leven is nog altijd bezig :-)
ik zou zeggen: blokt dat de stukken er vanaf vliegen en dat ge'r rap vanaf zijt ook!

Gepost door: Jeronimo | 13-06-07

Kop op! Herken de situatie....les salles flamands ... en ze waren vuil! Da was nog is ne tijd hé...ah ja da van die salles flamands hoor ik nog elken dag maar dan in een andere context (lees marrokaanse/turkse puber/-in die zich niet wil aanpassen). Spijtig da "arisen devil" nie bij mij opt school zit...die zou zich daar kunnen uitleven!
Ah ja die exaams zulle wel rap passeren; bij mij ist morgen al finito en binnen een week kan ik dan gans mijn straat blij maken met een spiksplinternieuwe (wa een woord) riolering!

Goodmeurning en kop op!

Slukes

Timo

Gepost door: Timo (aka Wolf) | 14-06-07

allé allé Tim Ik amuseer mij toch wel hoor op unief! Ge hebt toch nog steeds supervrienden? En oké sommige lessen zijn misschien wel wat saai, maar die sla je gewoon over! Net alsof er in het middelbaar niets negatiefs was. Ik herinner mij dat ik elke morgen om 6u28 moest opstaan en pas om 19u03 terug thuis was, en dat 6 jaar lang! Ik herinner mij ook nog de vreselijke turnlessen, waarom in godsnaam moet je rare toeren kunnen uitsteken op zo'n plint of kunnen rondzwiepen aan de rekstok?

Besef maar dat je huidige studententijd een periode is waar je je ook geen zorgen moet maken, enkel slagen, meer moet je niet doen. En de rest van je tijd moet je zelf invullen met leuke dingen :)

Gepost door: Manlome | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.