11-03-07

Mag ik nog wat groen, aub?

Damn, ben weer es coleirig vandaag. Zopas bij grootmoederlief gaan dineren (ben maar met de fiets gegaan - van zo'n prachtweer moet ge gewoon profiteren!), en bij de terugweg nog es langs mijn "kapelleke" gereden. (voor mijn niet-zo-trouwe-maar-daarom-niet-minderwaardige bezoekertjes, een korte toelichting: in het dorp hiernaast, waar ik grotendeels opgegroeid ben (hoewel ik nog een lange weg te gaan heb ;-p), staat een idyllisch wit kapelletje langs een veldbaan waar ik pleeg mijn refuge te zoeken als ik eens volledig tot rust wil komen)
Jammer genoeg moeten opmerken dat de kapel zelf er dit jaar wederom nog es een beetje meer verwaarloosd bijligt, wat voor mij toch wel een kleine steek is in het hart: hier kwam ik immers tijdens de lagere school met heel de klas en vaak ook alleen met mijn grootouders meermaals per jaar ravotten en picknicken - nu is het dankzij haar verlaten ligging een trekpleister geworden voor drugsdealers en vandalen die al enkele vensters hebben aan diggelen gegooid... De eigenaar van de kapel lijkt er zich ook bitter weinig van aan te trekken. Dit nu terzijde; nu heb ik bij het terugrijden ook moeten aanschouwen dat men grote delen van een naburig bosje volledig tegen de grond heeft gesmakt :-( Het mag misschien belachelijk klinken, maar zo'n dingen raken mij nu eens echt zie. Het eens zo oogverblindend landschap, die mij steeds vervult met mooie herinneringen aan mijn jeugdjaren, waar ge in de hete zomermaanden es lekker kon uitblazen in een lommerrijk plekje onder een praal van lover, ligt er nu kaal en woestijnerig bij. Waarom toch die nood om zoveel beetjes natuur met de grond gelijk te maken? Misschien waren die bomen wel kaprijp, maar het zou mij ten stelligste verwonderen moest de eigenaar van dat lapje grond de moeite doen om er terug nieuwe te planten. Stilaan begin ik toch meer en meer blij te worden dat die vervelende leurders aan't station mij twee jaar geleden een abonnement aangepraat hebben bij 't WWF.

15:18 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

;-) inderdaad somige dingen zijn geoonweg schandalig, bepaalde dinge zou men in rere moeten houden :-)
en ja je filosofische reactie op mijn post ;-) keep up the good thing doed!
que sera sera and what will come will arrive
iedereen zijn verhaal, gelijklopend en toch weer anders treffend gelijkgestemde violen, parallellen, allen zorgen dat je bij zoveel diepgang niet kapseisd

Gepost door: jeronimo | 11-03-07

Bosjes Ik hoor het al, De Cherman zijn favoriet poeperkesdagbosje is neergehaald..

Gepost door: Little Witch | 13-03-07

beginnen sparen en dat kapelletje kopen é ;)

Gepost door: Manlome | 13-03-07

De commentaren zijn gesloten.