29-09-06

Mijn vader heeft het geld op de rooster geteld

zoetieboomSnapt er eigenlijk iémand wat die (on-)zin nu feitelijk inhoudt? Zeg nu zelf, als ge er héél even over nadenkt: het houdt geen steek! En toch zingen we het ieder jaar weer terug uit volle borst mee wanneer we allen olijk de straat op trekken, vermomd als de meest afgeleefde peuters ooit om de oude menskens toch heimelijk al leurend gaan af te troggelen met het excuus dat ons ouders ons per malheur groeihormonen hebben opgespoten. Waarom zou mijn vader for crying out loud het geld tellen? Ik ben toch diegene met het washandje?! En waarom zou hij al dat "enkelgeld" (volgens FreeTranslation.com, ofte voor de West-Vluten onder ons "VertoalingeWoarDajNiMutVeureBetoaln.komme" beter bekend als "klutters") op een rooster tellen? Dat valt er toch regelrecht en -scheef door?

Hoe dan ook, over roosters gesproken: jawel, we zitten weer in Gent, en jawel, ik heb zo'n lessenroostertje om hoogdunkend te bekijken, bespottend te beloeren en er al spuwend naar te lachen. Ik voel mij de laatste dagen echt zoals een personage uit Oliver Twist; beeldt u mij gewoon in in bevuild werkersplunje met mijn roostertje in m'n hand voor de raad van onderwijs, smekende "Please, Sir, can I have some more?" Edoch, met mijn schamele 12uurtjes per week hou ik toch mijn hart vast, want er zitten enkele serieuze kleppers tussen, om nog maar te zwijgen over onze onderzoekstaak die tegen mei moet af zijn...

Al bij al ben ik na enkele bedenkingen bij het nieuwe systeem en wat emotionele innerlijke tegenstribbelingen toch content dat we er weer es invliegen voor een maand of negen! Met een goeie companie, een fantastische buurman, tot nu toe interessant-lijkende vakken (hoewel dit later in de meeste gevallen allicht een smerige daad van camouflage zal blijken) én toch wel een lekker knus kotje moet dat wel snorretjes komen :-)

Voor de rest houdt ons Chermanneke zich kalm terwijl al het ander studentikoze volk de spuigaten uitloopt en de Overpoort inloopt, waar des ochtends dan weer spuigaten uitlopen of uitgelopen zijn... Stad Gent mag eens dringend leren om daar vrijdagochtend met een giant Fébrèze door te briezen, al weze het maar om de transparante indruk te wekken dat alles er hygiënisch bijligt. Gisteren wél naar de Student Kick-off geweest, een leuk nieuw intiatief van de Gentenaren, vooral omdat niemand minder dan Mister Eddy Double-U op het programma stond 8-) Eens lekker geshaked op hits als Chérie is in Da House en Shangai (amai amai!) en ik voelde mij weer een paar jaar jonger... Ook een leuke septembermaand achter de rug, waaronder een leuk tripje met de bende en mijn gemalin naar Centerparcs in Holland! Wist ge dat Nederlanders in de winkels altijd afronden naar boven? :-O Het zal u allicht een worst wezen. Moge hij u smaken in al uw glorie!

01:16 Gepost door C.M. in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

nieuwe schooljaar weeral een jaar genieten van het studentenleven..Ik zou zeggen: I ENVY YOU, maar eigenlijk toch niet.
Het waren geweldig mooie onbezorgde (alhoewel: STRESS VAN EXAMENS , mensen..niettedoen!), maar pas nu begin ik aan het echte leven heb ik het gevoel. Trouwen, een huis, een gezin stichten..
Iedere periode heeft zijn charme.. Misshcien voel jij je nu al super in je vel (dat had ik zelf niet zo op jouw leeftijd), bij mij komt dat nu pas..

Gepost door: Little Witch | 29-09-06

jammer dat katje retsin haar opwachtign niet maakte en ze stuurde zefls haar harig poesje niet snifferdensotterdensuit ('tis toch altid iets met die ochtendsnotterij zo van de allergie aan het gloren der morgenstonden) marcel van thilt de flauwe brulbooie trok hard van leer en ik heb toch wel ferm moeten lachen met andermans grappen... :-)
ik heb geen punt dat had u al door! bij deze zuig ik maar nog wat verder, ik nu nu toch al over the point of no return medunkt.
cheers dude!

Gepost door: lord cms | 29-09-06

12 uurkes.. en dan vond ik mijn 15 al beschamend :)
mss daarom dat ze jou wel nog op studentkickoff binnen lieten, wa organisatie was me dat...

Gepost door: s. | 29-09-06

jaja 't is weer begonnen... 12 uurkes les, da valt toch mee, ikzelf heb er ook maar een 18-tal, waarvan 3 uur vrijwillig :D Dus als je wil, you can have some more!

Gepost door: Manlome | 30-09-06

De commentaren zijn gesloten.