14-12-05

Indian Summer

Hebt ge dat ooit al es meegemaakt dat u plots tijdens een liedje exàct dezelfde gevoelens overvallen als die die ge had toen ge dat lied de keer daarvoor beluisterd hebt? Ik was zopas wat aan't soezen op de zeemzoeterige tonen van Tori Amos haar "Scarlet's Hidden Treasures"-album, en toen de beginnoten van het laatste liedje "Indian Summer" via mijn boxen in m'n oren vloeiden, waande ik me plots pal in de zomer! Isn't that something... 'k Weet dat ik dat lied talloze keren beluisterd heb toen ik in mei/juni dit jaar aan't blokken was op mijn kamerke - 'k weet niet of ge't u herinnert, maar 't was toen (uiteraard, 't is blok, wat wilt ge?!) schitterend weer en tussen het zwoegen door ging ik altijd even languit in m'n zetelke gaan liggen, terwijl ik door mijn velux-ramen de stralend witte wolkjes door de donkerblauwe zomerlucht zag voorbijdrijven, met deze melodie op de achtergrond, hartstochtelijk verlangend naar drie maand welverdiende congé... Straf dat ik zopas exàct hetzelfde gevoel terug heb ervaren, terwijl het putteke winter is, er geen witte wolkskes zijn en van congé nog làààng geen sprake is!
"Moet dienen onnozelaar daarvoor zijne pc nu opzetten om ons zo'n niemendal te verkondigen?", hoor ik menigeen al mompelen? Idd, 't is misschien zot, maar toch... 't Deed mij nogmaals beseffen dat de beste dingen in't leven eigenlijk toch miljardos elken dag gratis en voor niks in onze schoot geworpen worden, hé mensen... 't Moeten maar debiele, onbenullige zaken zijn, maar 't zijn toch die dingen die ge u herinnert. Een ondergaande zon, een helderblauwe hemel, een prachtspektakel van voorbijdrijvende wolken die ergens ver weg lijken heen te waaien, waardoor het u doet verlangen om mee te drijven. Die prachtige zomer, toen ge door het veld wandelde, het graan tot aan uw knieën, een zacht zwoel zuiderbriesje in uw gezicht; die momenten waarbij al uw zorgen voor héél even onbestaande lijken... Woorden schieten te kort om die magnifieke ervaringen te beschrijven; ge hebt ze al eens meegemaakt of ge moet ze nog beleven - mini-"diepte-ervaringen", zoals we in de Godsdienstles geleerd hebben. Pràchtig wat één lied allemaal niet kan teweeg brengen in een mens zijn binnenste!

::Indian Summer (live-versie, mp3)::

19:30 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Eenvoud siert U, cherm.

Je hebt overschot van gelijk (alweer) en je zou geen muziekminner zijn indien je niet geraakt zou worden door liedjes.

Ik kan dat ook hebben: flash back in time..end an maar die zalige momenten herbeleven en weten dat er zo nog veel zullen komen.

Gepost door: Little Witch | 15-12-05

ik zeg het al jaren, en ik blijf erbij. Liever nooit meer de wereld zien, zolang ik ze maar kan horen... Stel je voor een muziekloos leven, nightmare!!!

Gepost door: Manlome | 16-12-05

idd geluk zit in de kleine dingen....een onverwachte glimlach, een lieve opmerking, een leuk kaartje in je bus....tis melig, i know, maar ik ervaar het toch zo...

Gepost door: liese | 18-12-05

waait hier binnen gelijk een onnozelaar voelt dat het hier een idian summer is begint direct met zijn strijdbijl in het ronde te hakken en te "uhu-en" en een oorlogs-aka-zonnedans uit te voren om de een of andere squaw te versieren en te imponeren! voor de rest laat ie cherman zijn hersentje snog wat meer doden met het blokken, blijkbaar sterven je hersencelletjes zo rap af dat je begint te hallicuneren ;-)
maar ik wens u veel succes ende sterkte en een koel hoofd tijdens de verderen blok!

Gepost door: lord cms | 19-12-05

idd overschot van gelijk cherman. Dat is de kracht van muziek.

En over die diepte-ervaringen heb ik ook geleerd vroeger :-)

Gepost door: fILLE | 19-12-05

De commentaren zijn gesloten.