27-11-05

Pay it forward

't Is zover: de eerste sneeuwpartij hebben we al op ons dak gehad, en bij velen ligt die er nog steeds. "Abnormaal", noemen de weerkundigen het, en vele professoren hebben tv-kijkend Vlaanderen weer eens laten kennis maken met hun eigen eindejaarsgezinde doemscenario's. Zijn we ons klimaat werkelijk naar de knoppen aan het helpen? Of is het misschien al zover? 't Heeft geen zin om er dieper op in te gaan - de regering verzwijgt ons de antwoorden waarschijnlijk toch al jaren, maar één ding is zeker: toen ik vrijdagnamiddag met mijn stalen ros de Kantienberg kwam afgehuppeld als op een mechanische stier met paardenkracht (mijn tweewieler heeft op een kasseibaan zo wat de baanvastheid van een hyperkinetisch peuterjong op een losgeslagen wipplank), voelde ik de wind als mijn ochtendlijk scheermes overweldigend in mijn gezicht kerven... en toen besefte ik het: Kerst staat voor de deur!
Die hemelse tijd van het jaar, waarin zelfs ronduit grove beledigingen van uw lief een romantisch zjwoengske krijgen; die periode waarin we terugdenken aan de geboorte van het kindjeke Jezus, maar wérkelijk stiekem zitten verlangen om die verdraaide pakskes onder den boom open te rukken en uwzelf alvast in eerste vitesse te zetten om uw grootouders te vervloeken omdat ze u wéér niet dienen "Plas-pret G.I.Joe" gekocht hebben die ge al 14 jaar op uwe verlanglijst staan hebt. Aaah, Christmas! Edoch, ik ben nog zo een ruwe bolster; member van de harde kern die de magie nog steeds in zijn aderen heeft stromen... Bij mijn moeder is het officieel gedaan, finito, basta: dit jaar komt er géén kerstboom in huis! Al jaren zucht ze om het ding van zolder te halen, maar telkens zwicht ze voor mijn klaagzangen (wat wilt ge; ik meen te mogen stellen dat ik met mijn Sirene-kwaliteiten nogal danig veel overtuigingskracht kan uitoefenen :-p). Dit jaar echter niet. Waarom is het toch dat we die kleine dingen van het leven steeds minder appreciëren naarmate we ouder worden? Waren we vroeger niet sneller "content" met de gewone dingen des levens? Ach, de naïviteit van een kind! 'k Wou dat we er allemaal een sprankeltje konden van bewaren... Maar ach wee; tupperware-pottekens zijn niet gemaakt voor zo'n dingen, en 't zou inderdaad een verdraaid koddig, maar tegelijk ook benauwlijk gezicht zijn om ons vader in het ochtendgloren al giechelend zien sneeuwengelen te maken in ons peloes :-/
Doch, ik adviseer het jullie: wacht niet tot na nieuwjaar om uw resoluties waar te maken, maar denk eens aan uw voornemens van vorig jaar: hebt ge die eigenlijk wel al doen uitkomen? Neem rond de kerstperiode alvast es wat meer tijd voor mekaar, maak het knus en gezellig met wat kaarsjes en haardvuur/soffaasj-hitte, zet een rustgevend cd'ke op, kraak een flesje champagne en keuvel reminiscent na over het voorbije jaar... Volg de stroom der modernisering niet en haal zo geen houten dildo in huis; trek er liever op uit om u een échte kerstboom van plastiek eigen te maken en hem weelderig te versieren... Sta mij toe u op weg te helpen met wat eigen sfeermuziek die'k zopas heb opgenomen:

::Lost Days (instrumentaal):: (mp3)

HAPPY DECEMBER!!!

12:35 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

'tis te zeggen dat niet alleen het klimaat naar de knoppenis door al dat slechte weer is ook mijn conditie naar de knopen, mijn uithoudingsvermogen bperkt zich tot het verplaatsen tussen twee punten die noodzakelijk zijn voor mijn vortbestaan, mijn stalen ros staat op stal t verkommeren en bervloekt mij waarschijnlik , seffens wordt ik nog beschuldigd van verwaarlozing.
loezen doen we ook trouwens, al onze zorgen nu de kerst eraan komt, behalve dan, wat te kopen voor de mesn wiens naam e stond geschreven in de sterren, ik bedoel het blaadjepapier dat door een loetrij in mijn handen terecht kwam?
de eerste afspraken worden al gemaakt om met deze of gne te gaan kerstshoppen en oudjaar begint hier en daar al bji menig hersenloeze feestvarkens te dagen...
het worden weer koude lange dagen vol cholestorol

Gepost door: lord cms | 27-11-05

ge zijt wel nog een paar daagskes te vroeg :)

Gepost door: Anne | 27-11-05

raar te beseffen dat kerst minder dan vier weken van ons verwijder is...
raar
te beseffen dat ik gevoelsmatig al helemaal in die sfeer zit zonder te beseffen dat het weldra effectief kerstmis is...
schoon
de ogen te sluiten en jouw nummerke hier te horen en te bedenken, damn, der zijn mensen met van dat talent... Zo mogen ze ook een pakske onder den boom leggen...
schoon
is ook het feit dat jouw nummerken gevolgd word hier door 'first day of my life' van bright eyes...
weird
is het dat gij de dingen zegt die een mens denkt wanneer hij met een stalen ros over kasseien zwiebert maar ze niet kan beschrijven
weird
is het feit dat een stuksken tekst u zo kan doen lachen en doen stil zijn tegelijkertijd
bangelijk
is het dat er eentje met een Ave Maria gedachte ook lol kan brengen in het leven en niet altijd den heilige conservatieven uithangt...
bangelijk
zijde gij! Cher RULES, of toch tenminste, de cherman, cher, dat valt nog te bezien, ik zal er eens over nadenken in de maand die nog moet komen of ik dat voornemen kan doen aanvaardbaar klinken...

Gepost door: ac | 27-11-05

ja 't is mij ook juist te binnen gevallen dat Kerstmis niet zo veraf meer is. Misschien volgend weekend eens wat kerstgerief meenemen voor op mijn kot. Enneh, wat denk je van een kerstfeestje de laatste week voor de 'vakantie' ?

Gepost door: Manlome | 27-11-05

tsss goeie voornemens. Het enige wat ik vorig jaar eind december wou was een jaar zonder veel veranderingen....euh, niet echt gelukt....andere werkplek, broer het huis uit en nu zelf ook aan het weggaan....mss moet ik dit jaar op standvastigheid hopen?

Gepost door: liese | 28-11-05

xxx ook voor u een zeer gezellig december!

Gepost door: g*lover | 28-11-05

Wat een sfeer creëer jij Ja Cherman, ik ben ook gek op die oubollige, romantische kerstsfeer. En pakjes, en buiten koud en binnen lekker warm, knus, gezin, eten..

Helemaal mijn ding. Ik ga denk ik mijn leif toch overtuigen om een echt boompje te zetten (hij wil liever ons houten geval van vorig jaar met reeds ingevlichten lichtjes zetten) .Mar ik wil versieren.

Ik zal je een geheimpje verklappen: ik ga al gaan kersthoppen binnenkort.. en dan mooi zelf inpakken en boodschapjes opschrijven.. ZAAALIG!

Gepost door: Little Witch | 01-12-05

. ik heb het niet zo voor kerstgezelligheid, te geforceerd (zie ook de schitterende alles kan beter kerstmedley in dat verband), maar ik ben ook een voorstander van nen echte kerstboom. Helaas kan dat thuis niet, wegens nen echten hond die graag zijn territorium afbakent.

Gepost door: fILLE | 07-12-05

De commentaren zijn gesloten.