27-09-05

Musica è...

Beste lieden; zoals wel meer het geval is in onze regionen (meer bepaald ten huize van ondergetekende) is de slaap op dit ongezegende uur weer eens gelijk de humor van Ben Crabbé: falikant, maar vooral totaal onvatbaar :-/ 'k Kan het niet helpen; waar ik gisteren constant met één van Frederik's orgel-melodieën in m'n hoofd zat (probeer maar eens schapekes te tellen op het tempo van nen toccata van Bach; de wol vliegt al alle kanten, om nog maar te zwijgen van de beestjes die in de prikkeldraad blijven hangen!), blijft de volkse meezinger die Lady Manlöme mij vandaag heeft aangeleerd op de piano nog steeds nazinderen. 'k Weet niet of het nen naam heeft, maar 't gaat zo van "Alle, hoempapa, alle hoempapa, alle hoempa, hoempa, hoempapa"... Wickedly absurd, maar nu heb ik tenminste es een deuntje waarmee ik de kinderen uit de famille kan entertainen als ze hongerig zijn naar muziek!
Jah, vandaag dus een Manlömerig dagske; die had immers nog kot-benodigdheden vandoen, en wie anders dan genadige Cherman tekende lustig voor een rit richting IKEA... Idd, ik hoor u al peinzen: "wat een zware opoffering!" - en dat was het ook! Voor de winkelketen tenminste, want ze zijn vaneer een tiental potloodjes armer, hèhè (vettig lachsken ;-)). Bovendien had ik nog wat viool-werk nodig voor enkele liedjes (lees: één liedje, want Il Chermaño is nogal lui als het erop aankomt om partituren schrijven, bloos bloos) en vermits onze West-Vlaamse deerne zo virtuoos is als maar zijn kan, hebben we vandaag wat ge-duetteerd (of hoe ge het ook moge noemen). 't Was danig koddig en uw viool-/improvisatie-kunsten zijn toppie, waarvoor hartelijken dank, Merle! We gaan daar zeker eens werk van maken om die dingen op te nemen, hé meid...
Voor de rest gaat alles hier zijn gangetje. Zoetie is vandaag haar eerste échte dagje hogeschool begonnen, en 't is naar 't schijnt goed meegevallen, dus twee duimpjes omhoog! Maar 'k geloof honderd procent in haar, en hoewel er enkele zware daagskes tussen zitten, ben ik er rotsvast van overtuigd dat ze ze daar es een zitvlakkie gaat doen ruiken. Go, go, go, prinses!
Voor ik het vergeet toch nog efkes reklam maken; 'k heb mijn siteken onlangs wa ge-update met wat nieuwe liedjes en een verse lay-out - als het u belieft, ga eens een beet muziek nemen, snij u een schelle songteksten af en vertelt mij nekeer wat ge'r van vindt, toe! Aarzel niet mij te informeren moest er hier en daar nog wat zout of peper toegevoegd worden...
www.cherman.tk

01:52 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

aah toch nog een keer een postje van onze cherman. Tbegost verdorie tijd te worden! Allicht op kot zeker? of zit je daar al? Have fun allesinds en veel genot tijdens het partituren schrijven!!!! :-)

Gepost door: liese | 27-09-05

Quite impressed Spijtig dat ik hier op t werk zit en niet alles deftig kan beluisteren.. Maar verdekke maat, ge zijt echt wel artistiek aangelegd.

Is dat uw zoetgevooisd gekweel dat ik hoor?
Als dat zo is: AMAI. Klinkt helemaal anders dan je spreekstem. Witch likes it!

Gepost door: Little Witch | 27-09-05

BTW The good stuff: supersong!

Gepost door: Little Witch | 27-09-05

IKEA Daar kunnen ze mij geen plezier mee doen en dat weten ze. Zo heb ik ooit op mijn verjaardag eens een geschenkbon gehad, maar de snoodaards hadden het in een doosje van Ikea gestoken en naart schijnt moet de teleurstelling op mijn gezicht aanvankelijk nogal groot geweest zijn :-)

Gepost door: fILLE | 27-09-05

jaja 't was een geestig dagske... Alsan leuk om met 2 muziek te maken.

Gepost door: Manlome | 27-09-05

amejiehaa zeg! astenblief
en dat komt uit die man zijn mond
die hier staat afgebeeld...
damn, af en toe heb je een stem nodig om volledig uw voeten af te kuisen he!
wa zeggek: ik doe zelfs mijn schoenen uit!
diepe buiging
ik heb ook ooit nog muziekteksten geschreven, die zijn ooit nog door gitariste gezongen en bespeeld... vree raar deed het toen ik bij toeval onlangs dat cassetje bovenhaalde...
nu doe jij me er weer aan denken...
hier zie: ne kus begod, een jammere zaak, dat je niet de volledige nummerkes prijsgeeft :-)

Gepost door: ac | 30-09-05

amaai sech... I'm impressed ik was hier meestal al niet goed van uw siteken want zo'n hoog humorgehalte is niet aan mij besteed... ik moet altijd een uurke al giechelend bekomen nadat ik hier geweest ben... maar nu blijkt ge nog veel straffer te zijn!!! jaja mijn ontdekking komt wat laat maar ge schrijft/speelt blijkbaar supermooi muziek... nu moet ik mijn giechelen leren combineren met zweverig "alle hoempapa hoempaa" te neurieen! Dat word een makkie ;-)

Gepost door: g*lover | 02-10-05

ik heb jsut even door uwen stie gebrowsed! nice work!
enne wat uw muzikaliteiten betreft: ,nog geen orrdeel wegens nog niet kunne lusiteren, mar wees er maar zeker van dat ik u niet zal sparen in mijn kritiisch doch oprecht oordeel ;-)

Gepost door: lord cms | 03-10-05

my dier cherie sampleken op het net, k ken daar niets van, en zoals gezegd, het staat slecht opgenomen op een cassetje en is ondertussen meer dan zes jaar geleden denk ik zo... een stuk of vijf liederkes, meer niet, en zijt maar gerust, U bent stukken beter...

mss moet ik je de teksten geven dat gij der met al uw virtuositeit mee uw gangen kunt gaan... kruisbestuiving is altijd al een mooi woord geweest.

nogmaals, schoon muziekskes, zou ze wel een keer helemaal te horen willen krijgen, nu is het als een taart voor je verjaardag en je mag er niet vna eten omdat je suikerziekte zou hebben...

Gepost door: ac | 05-10-05

De commentaren zijn gesloten.