05-09-05

Kot kot kedeit!

Op de verheffende tonen mijner gebuur zijn kiekens, heb ik vandaag eens ons nieuw verticuteer-masjien getest - ge kent dat wel: da's zo een totaal nutteloos ding om 't mos en de klavers vantussen uw gazon te halen, want o wee mocht er mos in ons peloes zitten hé! Da is toch zo lekker zacht en onvoorstelbaar onschuldig dat het illegaal zou moeten zijn... *zucht* Op zulken momenten vraag ik mij dan af wat er omgaat in die grijze massa mijner vader (de opdrachtgever des huizes); peist ie nu werkelijk da'k 's nachts geniepigweg uit het huis sluip om in den hof gaan mos te trekken, om er dan stiekem joints mee te gaan rollen of heimelijke kerststallekes mee te decoreren?! Bezigheidstherapie, noem ik dat, maar swat. Mijn gemoed is ietwat verzwaard, aangezien ik vrees da'k vandaag een paar mollen gemold heb, beste mensen; 'k peis dat al wat ook maar twintig centimeter onder de grond leef-t/-de, door dat ding hardnekkig onthoofd is geworden. Direct al dat ongedierte op invaliditeitspensioen, zeg... Nee, maar 't is dus een feit dat ik ongeveer om de vijf seconden ben stilgevallen omdat de messen in de grond vaststaken; 'k heb dan maar de wielen wat proberen verstellen zodat die rondrijdende galg wat hoger stond... Gevolg: tijdens een ritje verticuteerwerk vloog daar plots één wieltje gezwind de verte in - en ik er mor achterlopen! Blijkt da'k toch nie zo echt geboren ben om te werken in de tuin, laat staan om wielen te verwisselen. 'k Mag er niet aan denken moest ik één dezer dagen platten band hebben met de auto; als ik 't er 't reservewiel ga mogen opsteken, zal 't nie lang duren eer ik de glorieuze ervaring van het driewieler-rijden nog eens ga mogen meemaken, vrees ik :-/
Nu, genoeg gezeverd: Maredsous! Ja, 't was dus een magnifiek dagske, hé kinderen: stralende zon, lekkere kaas, ietwat vermoeiende, maar toch verkwikkende rit op de railbikes en een zoetie die er stràlend uitzag! Wat moet een mens nog meer hebben, hehe... Ook van de gelegenheid (en de kindertuin) gebruik gemaakt om nog es lekker te schommelen! Ja, voor diegenen die het nog niet weten, ik ben nen échte "biezabeis"-freak hé; nu ik het eindelijk onder de knie gekregen heb om te bewegen zonder dat iemand mij duwt, ben ik er niet meer van weg te slaan ;-)
Onlangs trouwens ook de sleutel van mijn kot gaan incasseren; het decoreerwerk roept - donderdag ga ik de handen es uit de mouwen steken nadat mijnen tandarts de wijsheidstand uit de mond heeft gestoken :-S Meer later... Adios!

18:48 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

chère maria bij u is het altijd een beetje thuiskomen
als na een dag zwaar op het land travakken
men vroeger in de kerk een beetje rust vond
zonder der hier bij i slaa te vallen...
ik word mottig van 'touwters', kan daar niet tegen
vroeger ni en nu nog ni, of die nu in maredsous staan of waar dan ook
maar dat er iemand van geniet
dat kan ik best wel pruimen
dus sjokkelt gerust verder zou ik zo zeggen!

Gepost door: ac | 05-09-05

* Gelukkig heb ik pas te horen gekregen dat met mijn wijshijdstanden alls oké is :)

Gepost door: Pam | 05-09-05

* Mijn wijsheidstandenverwijdering is pijnloos verlopen, alle vier ineens eruit en ontwaken in het bijzijn van een knappe verpleegster. Ik wou dat ik meer wijsheidstanden had :-)

Gepost door: fILLE | 05-09-05

biezabels zo'n mooi woordje! wijsheidstandjes bij mij waren marteling! echt marteling!

Gepost door: liese | 05-09-05

ja zeg waar zijt ge eigenlijk wel goe in? Geen handige harry... geen groene jongen, ...

:p

Gepost door: Manlome | 05-09-05

decoratie steek maar een tandje bij, T. LOL.

Gepost door: Little Witch | 06-09-05

en zwijg maar over kot inrichten, er was niks dak liever deed :-)

Gepost door: liese | 06-09-05

*** beste cherriebol, gelieven het kleine ronde ding dat vorige week in onze hof terechtgekomen is zo snel mogelijk op te halen... we zijn namelijk niets met een wieleken van een verticuteermasjien tenzij ge de rest van het ding ook eens over de haag zou smijten

Gepost door: g*lover | 08-09-05

De commentaren zijn gesloten.