28-07-05

Just an ordinary day

Haaa, zijn ze niet zalig? Die zomerse daagskes... I say, laat ze maar komen zo! Hier zit ik dus terug achter mijn scherm, en terwijl de toetsen onder mijn vingers haast vloeibaar aanvoelen, zit ik vertwijfeld over waarmee ik mijn wekelijks postje nu es zou kunnen vullen. Geen spannende gebeurtenissen deze week, ook geen concertjes kunnen meepikken (enkel vannacht in mijn dromen zat ik terug op de eerste rij bij mevrouw Vaya Con Dios; o wee, hoor ik daar een obsessie aankomen?!) en ik heb me nog nooit zo vliegezwammerig gevoeld als vandaag, moet ik zeggen... Gisteren een ganse dag in den hof gewerkt - Timmeke zag er toen uit als een neger; vandaag ganse dag onze hal geverfd - Timmeke gloeit gelijk een geflambeerde framboos en kan blijkbaar na twintig jaar oefening, die in mijn geval zeker geen kunst baart, nog steeds niet "binnen de lijntjes" verven :-/ Witte verf-spatjes over gans het gezicht, twee vingers die magischerwijze lijken op te lossen in de muur als ik tegen de muur aanleun en een schone witte tattoeage op mijn rechterknie waar ge met goeie wil van verre in't donker bij slecht zicht toch nog een artistieke "S" kunt van maken.
Gisteren eens op aanraden van onzen Hendrik naar Charlie & the Chocolat Factory gaan kijken, of gelijk de Hollanders het toch weer zo schoon vertaald hebben: "Sjakie en de chocoladefabriek". U ooit al afgevraagd waarom sommige landen de brandende neiging hebben om héél den titel van de film te molesteren? Om u nog zo'n schoon voorbeeldje te geven; dit jaar nog naar Parijs geweest, toen "Meet the Fockers" volop aan het draaien was dans les salles. Blijkbaar was "Rencontrez les Fockers" niet duidelijk genoeg en hebben ze'r maar "Mes parents, mes beau-parents et moi" van gemaakt :-| Hoewel ik nog tevreden was met die vertaling; stel u voor dat één of andere halve gare Fransoos er "Boeuf les Baisers" had van gemaakt :-/
Swat, "Sjakie" dus! Niet mis, mijn gedacht, hoewel Tim Burton nooit my cup of tea geweest is (destijds, toen er nog niet zoiets bestond als nachtelijke escapades naar concerten van Dani Klein, heb ik nachtenlang liggen huiveren na "The nightmare before Christmas" gezien te hebben). Dit was echter een leuk en hartverwarmend amusementsfilmpke voor jong en oud, doch voor al diegenen die op dieet staan een ware horror-prent.
Jullie goeie film-tips? Tot zover deze lezing.

22:02 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Wij... ... zijn volgende week een paar dagen kinderloos,
en hebben deze aangestipt...

Jeugdsentiment,
en ook niet te zwaar...
(Mevrouw is hoogzwanger...)

Benieuwd...

(PS Wat die concerten betreft, sinds Werchter is het een beetje stil...)

Gepost door: Kaajee | 29-07-05

charlie wil ik toch ook nog gaan zien! Veel te lang geleden dat ik nog eens naar de film geweest ben, dus filmtips zijn voor mij ook welkom :)

Gepost door: Elle | 29-07-05

met zo'n weer... moet je niet in de cinema gaan zitten hé :-)

Gepost door: liese | 29-07-05

Charlie... 'k vond het één van de boeken die mij minst aansprak van Roald Dahl. Ik was helemaal verknocht aan de G.V.R., Mathilda, De Griezels, Heksen en het ongelooflijk schattige Ieorg Idur. Die film laat ik dus aan mij voorbij gaan.

Gepost door: Manlome | 30-07-05

hihi ja met mijn chocoladeverslaving is dat filmke geen echte aanrader... mocht gij dan nog eens naast mij zitten in da neger kostuumke van het in de hof werken, zou dat wel gevaarlijk kunnen worden als ik u zou gaan zien als reepke chocolat ;-)

Gepost door: g*lover | 05-08-05

cherman post nog eens iets jong! kom ik hier iedere keer hetzelfde opnieuw lezen :-)

Gepost door: liese | 11-08-05

De commentaren zijn gesloten.