15-07-05

IKEA - Goed idee!

Vwala, zo is er ook alweer een weekje gepasseerd. Schromelijk toegegeven: ik neem het er mij van met volle teugels! Gisteren nog zo'n schaamteloos dagske doorgebracht, vol koopjeswoede, neergevlei in elk zeteltje die er ook maar met een half oog uitnodigend uitzag en vooral, maaggeknor bij het zien ende ruiken van al die Zweedse lekkernijen! U raadt het goed: ik ben met de mijnen naar den Ikea geweest! Mag ik er jullie attent op maken dat die winkel voor mij dezelfde extatische gevoelens oproept als een trip naar Walibi bij elk kind in ons? Hoe zalig is het niet om alles te kunnen kopen aan een iets goedkopere prijs dan elders! En zo ben ik wedergekeerd met een heleboel theelichthouders (for one of my candlelight-suppers), houten kadertjes en ditto hanglijsten tegen zo'n belachelijk democratische prijs dat ik aan de kassa een grinnikend glimlachje heb prijs gegeven aan de brave mevrouw die mij bediende... Frederik was ook meegegaan, hoofdzakelijk om de Zweedse specialiteiten in de IKEA-keuken te degusteren. Keuze in overvloed, maar hij en ik hebben het maar welgestemd gehouden bij de geurige Kötbullar, ofte "hoe Zweedse gehaktballetjes uw smaakpapillen zodanig palperen dat het illegaal zou moeten zijn"... Het restaurant zijnde de enige plaats waar ge dus effectief dingen kunt kopen die ge niet zelf moet ineen steken (hoewel hun frietjes verdacht veel ruiken naar hun lederen fauteuils), is een ware must voor de fijnproever!
Voor de rest worden de dagen hier gespendeerd met het partitureren van mijn eigen "melodietjes" - het is een héle karwei om die dingen op papier te zetten, maar als ik het een beetje professioneel wil aanpakken, moet er maar es even door een zure appel gebeten worden. Elk excuus is trouwens goed om te ontsnappen aan de "Aspelaarse Slavendrijver", in mijn volksmond ook wel eens "pa" genoemd; telkens de beste man mij ook maar ziet nederzitten, vliegt de vlammende gedachte spontaan in zijn hoofd dat ik mij "verveel". Mijn pa moet mij dan ook enorm gaarne zien, aangezien hij mij wel duizend en één karweitjes weet op te zadelen om dat wrange "vervelingsgevoel" te verdrijven. Op de koop toe doet hij dit dan nog op mijn minst favoriete moment van de dag, namelijk elke morgend bij het ochtendgloren, terwijl ik normaliter zombie-eyed over mijn hete kop koffie hang gelijk een oude schotelvod die aan de wasdraad nog maar pas enkele keren geattackeerd is geweest door respectievelijk de kat van de buren en de recta der tortelduiven van "de Jos" (de man van Marie-Jeanne). Wat is dat toch met overwerkte vaders die schijnbaar stikjaloers zijn als ze zien dat hun offspring es een weekje relaxend proeven van die zalige uitvinding dat men ook wel es "congé" pleegt te noemen? Hij heeft nochtans geen klagen; ik doe tien keer meer in het huishouden dan hij zelf (hoewel ik mij uit mijn wiskunde-boeken meen te herinneren dat tien keer noppes nog altijd njet is), waaronder het gras afdoen, den dagelijksen afwas, elk verfwerk dat moet gedaan worden en de occasionele slag van den dweil. Maar wanneer ge des ochtends opdrachten krijgt in de genre van "rangschik al mijn farden die boven op de zolder (lees: de bomvolle tachtig vierkante meter archieven op de tweede verdieping) staan maar eens lekker alfabetisch" of "graaf vanachternoen de wortels van die twee omgehakte bomen eens uit", begint het u stilaan te dagen dat de mens niet gaarne heeft dat ik eens "op mijn gemak" de dingen doe waar ik nu toch al een jaar en tien maanden naar snak. Het vorig schooljaar heb ik immers naarstig geprobeerd de Griekse taal (waarmee ge denk ik fameus uwe plan kunt trekken bij Lucifer, moest ge dan ooit es in de hel belanden) onder te knie te krijgen en zodus het hele jaar door ferm doorgeblokt, daarna was de vakantie dan weer fameus naar de haaien wegens 8 herexamens, en het voorbije schooljaar ook niet veel stilgezeten om de felbegeerde "geslaagd met voldoening" te kunnen bemachtigen.
Ach, ik laat het allemaal maar over mij gaan - ik geef hem met mondjesmaat wat hij mij opdraagt en één dezer zoek ik naar een vakantiejobke voor september zie... Het ga jullie goed!

11:51 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

in de congé moet je vanalles een beetje proeven! En ga nooit meer naar de ikea zonder mij aub!!!!! verdomme! mijne favo winkel!

Gepost door: liese | 15-07-05

Zolang ge zijn 'rughaar' nit moet trimmen, moet ge niet klagen gij. Gij studentje wiens studies door de staat (lees: door MIJ naarstig werkende zelfstandige die veel te veel moet afgeven aan de belastingen) werden bekostigd. (jajaj, want moest de overheid niet bijspringen, ge zou verdorie veel meer geld kwijt zijn)

Anyway, serieus: ge verdient het om te rusten, en te genieten van uw verlof joh.. laat u maar nie doen!

Gepost door: Little Witch | 15-07-05

ja ik wil ook es naar dn Ikea, 'k heb ook fotokaderkes en anderen deco-shit nodig!

Gepost door: Manlome | 16-07-05

haaa nog een ikea fan :) Zalig winkel indeed!! Ook het ouder-fenomeen is mij bekend, maar dees jaar zal ik er geen last van hebben want heb mijn thesis in 2e zit dus werk genoeg in de vakantie :) (en zo heb ik ook je vraag beantwoord: ik ken eigenlijk nog mijn einduitslag niet omdat ik thesis in 2e zit heb (zelf gekozen), maar de rest van de punten waren heel goe, dus het zou wel in orde moeten komen :))

Gepost door: Ibe | 17-07-05

aie het waren harde jaren :s

Gepost door: Anne | 20-07-05

De commentaren zijn gesloten.