01-07-05

Was it a car or a kot I saw?

Met deze bewerkte versie van het alom bekende palindroom wil ik meteen een nieuw topicske beginnen. Mensenlief, heb ik gisteren voor een dilemma gestaan! Na twee jaar in Gent te hebben vertoefd als tweede-klas pendelaar, heb ik mijn ouders er uiteindelijk kunnen van overtuigen dat het misschien handig zou zijn om een kot te hebben... Van 's morgensvroeg tot 's avonds laat hebben we Gent doorkruist gelijk zo van die caoutchouken ballekens, om uiteindelijk - het àllerlaatste kot op de lijst - mijn dertien-vierkante-meterig droompaleis te vinden. Had dat het niet geweest, ik had de moed opgegeven, want Timmeke's nieuwe sloeffen stonden op't eind van den dag op't punt spontaan in de fik te vliegen :-| 't Is dus niet groot, maar 't schreeuwde gewoon mijn naam toen de deur openging (ofwel zit daar ergens in de buurt nen naamgenoot van mij met een fameus luidruchtig lief); 't is exact waar ik naar zocht: gezellig, muren geverfd in terracotta en beige, mooie nieuwe meubeltjes, lavabooke, frigo en twee kookplaten. 't Huisje zelf deel ik met vijf anderen, maar het openbaar sanitair ziet er allemaal zeer hygiënisch uit. Mààr, hét grootste voordeel zijn mijn twee magnifieke vensters die uitgeven op één van de waterwegen die Gent rijk is, met gras- en eendrijke oevers, boompjes én dit alles in een zeer rustig straatje niet ver van de Kinepolis en de Blandijn, mijn thuis waar mijn stamcafé staat. Ik ben nogal nen natuurmens en had het al gezegd dat ik de bosjes en velden hier rondom ons huis enorm ging missen, dus 'k ben enorm blij met mijn nieuw buitenverblijf :-)
Er zat echter een addertje onder het gras: mijn vader had me gisteren voor een innerlijke tweestrijd van jewelste gezet: ofwel een kot, ofwel..... een eigen spiksplinternieuw wagentje, incl. benzine én een airconditioning-toestel voor hier boven op mijn kamer thuis :-/ Voor diegenen die het nog niet weten: ik heb onvoorstélbaar overbezorgde ouders die maar al te graag hun zoontje zouden onder de beschermende vleugels/netten van mama Linda willen houden, maar dit aanbod was er toch eentje om serieus over te piekeren hoor... Uiteindelijk toch maar voor het kot gegaan. Wat hadden jullie gekozen?

Vandaag was het dan weer allesbehalve uitrusten; vermits ik tamelijk christelijk opgevoed ben, wil ik zo af en toe mijnen "band met hierboven" eens nen turbo-boost geven, van 56kb/s naar Cable-connection, als u begrijpt wat ik bedoel... Elk jaar wordt hier wel es "gebedevaart", in de zin van een dagje te voet naar de basiliek van Halle gaan (zo'n 35km hiervandaan). De weergoden waren ons nog tamelijk goed gezind, dus met twee van mijn beste makkers, Hendrik en David, én H's gezellige viervoeter "Wolf" zijn we de uitdaging dan maar aangegaan... Nu uiteraard nog méér zere voeten, maar het was het waard. Onderweg tal van schone panorama's mogen aanschouwen én nog es wat quality-time kunnen spenderen met ons gasten. En die spirituele band, tjah; nu zijn de gewrichtspijnen nog nét iets te groot om daar al iets van gewaar te worden, maar dat zal wel in orde komen :-) Nuja, toch maar in't nestje kruipen, want morgen staat er weer een druk dagje op't program... 't Beste hé kinderen!

01:43 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

verdikke nu komt gij bij mij al in de buurt ronddolen snoodaard! my empire is mine!! indringenr!!! :D

en ja ik had ook voor kot gekozen ouders moeten leren dat hun kinderne op einge benen moeten staan en een eigen spikplinternieuwe auto vowa eeft nen student dat nodig

Gepost door: lord cms | 01-07-05

kot or car? Miljaar: kot zenne! Nooit over twijfelen! NOOIT!!!! Een auto die heb je maar nodig als je werkt en dan nog....:-)

Gepost door: liese | 01-07-05

Heel eerlijk Ik zou voor de auto gekozen hebben.
Die heb je voor 10 jaar en dat koopt je een groooot stuk vrijheid,zenne.
Een kot is ook leuk, maar je kan wel blijven slapen bij vrienden ook. Ik hebd at zelf altijd gedaan tijdens mijn studententijd, enfin t is niet t zelfde als echt kotleven, maar een kotleven helemaal gaan evrgelijken met 'op je eigen benen staan' is ook finaal naast de roos gemikt. HEt heeft er zelfs absoluut niets mee te maken. Je zou kunnen zeggen dat je je zelf je dag indeelt en doet wat je wil, maar je blijft afhankelijk van je oudjes toch. Ok je leert je potje koken , alhoewel er veel zijn die gewoon boef van bij de oudjes meenemen.
Ik denk dat eenauto ook voor later (als je een job hebt) nuttig is. Dat is toch een grote investering.. dus ja..

Gepost door: Little Witch | 01-07-05

ok, nu ben ik benieuwd naar je stamcafé want als je op de Blandijn zit hebben we veel kans op hetzelfde stamcafé :s

Gepost door: Anne | 01-07-05

Bluesette ga ik kei-graag eten... Njammie. Ik zit veel te vaak in de Amber :D

Gepost door: Anne | 01-07-05

@ little witch een auto voor 10 jaar...ja, als je er niets mee tegenkomt...er komen toch heel wat kosten bij bij een auto, en idd veel vrijheid, maar op kot zitten is toch iets dat je moet meegemaakt hebben, een auto da komt sowieso....:-)

Gepost door: liese | 01-07-05

De commentaren zijn gesloten.