16-05-05

Over kiekens en Pauwen

't Is zover, mannekes; de zomer staat officieel voor de deur! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er alvast trek in! Laat ze maar zeggen dat het gaat onweren, ons Booserke en zijn vtmse tegenhanger Eddy deMey (lees: dat personage op de kleurtjedag-zender waarvan 90% van de Vlaamse bevolking nog altijd stellig van overtuigd is dat het een astma-lijdende bulldog is); wij weten wel beter! Gisteren zondag josdag gaan vieren in de Aspelaarse prairies en de Voordense kempjes - resultaat: lekker wat bijgebruind, nog wat kunnen studeren en met tussenpozen relaxen aan mijn Wit Kapelleke en een fietstocht door de velden waar Bart Wellens zou op watertanden! Enig nadeel: toen ik terug thuiskwam, stond mijn hooikoorts-thermometer terug op springen - hatelijk als ge allergisch zijt aan de meest onnozele dingen. 'k Zeg het u, 'k heb zo'n prangend voorgevoel dat ik later een zodanig belachelijke dood ga sterven (struikelen over mijn eigen voeten en ongelukkig ten val komen op die Keukenpret Barbie met omhoogstekend hakmes die mijn kleindochter "misplaatst" heeft bvb.) dat drie vierde van't volk op mijn begrafenis gewoonweg in een bulderlach gaat uitbarsten wanneer de "paster" tandenbijtend vermeldt "hoe ik het heb klaargespeeld". Ach, en zo hoort het ook zeg; zout gij het ook niet gaarne hebben dat de mensen met een smile van uw enterrement komen? I say, if I'm going down... get down!

Swat, genoeg luguberheid voor vandaag. Verleden donderdag een belofte nagekomen, nl. ons Isabelleke (goeie vriendin uit m'n klas, red.) vergezeld naar campus Dierengeneeskunde in Merelbeke, waar zij verleden jaar nog heeft les gevolgd. Toen ik daar aankwam, dacht ik heel even dat ik in Centerparks beland was: gloednieuwe gebouwen, één met de natuur, een prachtige omgeving met weinig bebouwing en een fantastisch panorama, vol groen, vijvertjes en extatische vogelkens! Isa's vriendin stond ons daar op te wachten en we zijn maar meteen binnengegaan om eens een kijkje te gaan nemen. Uiteindelijk ook een les meegevolgd waaruit nogmaals blijkt dat lady Fortuna waarachtig een sarcastische teef is: elkeen die mij kent, weet dat ik een liefhebber ben van kiekens - 'k vind dat gewéldige beesten: lief, grappig, lekker,... - nuja; we gaan dus het klaslokaal binnen en wat staat er daar op het programma? "De slachttechnieken van de kip"!! Ofte: "Tien manieren om Tim respectievelijk te doen walgen, blijten en wensen dat hij nooit geboren was" :-/ 'k Heb bij mijn grootouders destijds ook eens een kippeslachting meegemaakt en da's "manueel" al vreselijk om aanzien, laat staan dat ge al die schattige beestjes daar één voor één ziet aan die klepels bengelen gelijk in een morbiede lunapark en achtereenvolgens ziet verdronken, gepluimd, onthoofd én in fileekes gespleten worden... Dieren"geneeskunde", my ass! Eén voor één beulen jah! 'k Vraag me eigenlijk af wat ze u in de slagersschool leren... De poot van een varken spalken als ge't er "per malheur" afgesneden hebt??

De namiddag was dan weer wat aangenamer; terug in Gent aangekomen, een terrasje gaan doen op het Zuid... En wie passeert ons daar ineens? Niemand minder dan the one and only Bart De Pauw!!! 't Was moeilijk om hem te onderscheiden van al het students Gentenvolk (klopt deze constructie? BIJLANGE NIE!), aangezien de heer in kwestie gekleed was als ware hij weggelopen uit "Saved by the Bell". Swat, de sukkelaar bleef en bleef daar maar lopen zonder énige lastige fan die hem beenaanklampend kwam een handtekening vragen, en omdat ik zag dat hij er begon naar te snakken, heb ik me maar voor de leeuwen geworpen en die rol met hartelust vervuld. Dorientje, mijn lieve vriendin, is trouwens grote fan van "De Geslachte Pauw", zodus ben ik de intussen tafelende BV op zijn rug gaan tikken met de gevleugelde woorden: "Dag Bart! Sorry da'k u stoor, maar moest ik thuiskomen met een handtekening van u voor mijn vriendin, dan zou ik vanavond héél veel goeie seks krijgen!". De gezwinde bruinaard, die tussen haakjes wel degelijk éven sympathiek is in real life als op TV, repliceerde met een gemoedelijke "Mag ik mee?" en tekende mijn papierken als volgt: "Voor Dorien, mijn nieuwe vriendin! Van Bart De Pauw... ps: succes met de goeie seks!" :-D Een celebrity met beide voeten op de grond; Bartje, u bent een goed mens!
En met deze anekdote kruip ik terug in mijn wekelijkse interactieve winterslaap en breng jullie volgende week terug wat lekkers! Bon appetit.

12:05 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

nou seg! really?
:p
en heo liep het af met Dorien?

Gepost door: Lord CMS | 16-05-05

dorien daar moeten we nog een week op wachten cms!

Gepost door: liese | 16-05-05

hehe en ik was daar weer niet bij... tsju toch

Gepost door: Manlome | 16-05-05

ja Tim hoe liep het af met Dorien?

:p

Gepost door: Manlome | 19-05-05

dorien veel dankbetuigingen...amaai...:-)

Gepost door: liese | 20-05-05

COOOOOOOOOOL Ja Cherke, moest mijn schatje dat gedurfd hebben, hij kreeg verdorie 2 dagen aan een stuk seks. Schitterend gedaan.
Ik ben ook wel lichtjes weg van Mr. De Pauw.. K zou hem wel eens tegen mijne gilee trekken denkik. LOL

Gepost door: Little Witch | 20-05-05

ELABE sech sech...tstukje is te lang om nu te lezen... mijn blokpauze duurde maar tot kwart voor haha ik kom dus straks wel ff verder lezen!
ondertussen lag ik toch al in een deuk met uw sterfritueel, ik mag dan toch ook wat komen lachen op uw begrafenis eh?!
liefs!

Gepost door: g*lover | 29-05-05

De commentaren zijn gesloten.