23-01-05

Over visiteurkes en kerkjes (part deux)...

Avé brave kindertjes... Mijn lodderig oog viel hiernet op mijn tellerken dat nakend het getal 3000 aan't naderen is. Mag ik u aankondigen dat diegene die't mij (bvb. via screenshot) kan bewijzen dat hij of zij den drieduizendsten is, een klein luttel surpriezeken krijgt!
Vervolgens: naar aanleiding van wat ik bij Manlome gelezen heb over het hele eucharistie-gebeuren "serreworreg" (i.e. "tegenwoordig" in't Algemieën Bekoest Ninofs), vloeiden er als het ware een hele homilie uit mijn vingerkens waarvan ik meende dat ik ze ook aan u moest openbaren. Ik geloof in God en zelfs in Jezus Christus, ben altijd al katholiek opgevoed geweest en tot enkele jaren terug een trouwe "kerkganger"... Doch, times have changed; 'k vraag me nu enkel af of het aan mijn volwassenwordingsproces ligt, of - en ik hoop dat de meesten zich achter deze mening gaan scharen - aan het feit dat er wel degelijk zo snel mogelijk iets moet gebeuren aan die o zo saaie misvieringen?

I say, ze kunnen héél wat opsteken van Whoopi and the gang uit de twee Sister Acts! Vroeger was ik zo'n braaf, christelijk manneken, maar als ik nu nog - heel plichtsbewust, maar toch o zo tegen mijn zin - naar de kerk ga, voel ik mij na den dienst stokoud, vermoeid en bestolen (van een kostbare 30minuten van m'n leven). Als ze één dezer eens terug bingo-avonden organiseren, wordt de populatie duiven in de kerk denk ik groter dan de kerkgangers. Let's face it, zelfs de "katholieke" oudjes die het eerst zijn om u te berispen als ge uwe vinger nie in 't wijwatervat gestoken hebt bij het binnenkomen, zitten daar gewoon puur om eens hunne wekelijkse "hostieklets" te houden - geen christene ziel die nog luistert naar wat "de paster" ginds vanvoor zit te verkondigen, me dunkt! En waarom niet?
1) De gelovigen worden van geen KANTEN betrokken bij't hele gebeuren,
2) Sommige van die Bijbelse inzichten zijn zo ouderwets dat ze zelfs nie opkunnen tegen't behangpapier in mijn grootouders hunne gang en
3) De missen worden hier alvast opgeluisterd door ne koster die volgens mij denkt dat em aan een draaiorgel zit - er zijn verdomd ratten die zich ophangen als diene sukkelaar begint te "spelen" (lees: zijn door koude en artrose bibberende handen boven het klavier houdt waardoor er kakafonie sluipt uit het "orgel" (lees: houten bak, hoofdzakelijk bestaande uit spinnewebben, draadjes en ongelukkig-daar-gestrande kamikaze-vliegen uit de fifties) ). May God have mercy on our souls!
Tot zover deze lezing.

17:30 Gepost door C.M. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hmm ik ben 3002 telt da ook?

Gepost door: Manlome | 23-01-05

correctie: 3003


(k moest dus 1 minuut wachten om mijn reactie te posten...)

Gepost door: Manlome | 23-01-05

jama neen é
slimpie
3000 - 3002 (of 3003)
ziej gij gelijkenis tussen een 0 en een 2 of 3 ? é é é ? :p
neen hé :p
awel dan :D

Gepost door: kalonji | 24-01-05

AMEN ga nu allen heen in vrede

Gepost door: g*lover | 25-01-05

De commentaren zijn gesloten.